HOORN - Het jaarlijkse IRONKIDS evenement is net zo succesvol als voorgaande jaren. Met al meer dan 140 kinderen die zich hebben aangemeld kijkt de organisatie uit naar deze middag. IRONKIDS, vindt plaats op vrijdag 23 juni vanaf 15:00 uur in het Julianapark in Hoorn. Kinderen van 6 tot en met 15 jaar kunnen mee doen aan een Run-Bike-Run of minitriathlon over delen van het parcours waar zondag 25 juni de volwassenen tijdens de IRONMAN Westfriesland hun topprestatie leveren. Inschrijven kan tot 21 juni. Er is nog plek.

Iedereen kan meedoen

De afstanden en onderdelen van IRONKIDS Westfriesland variëren per leeftijdsgroep. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Als je maar van bewegen houdt en zin hebt in een sportieve en gezellige middag. Het evenement biedt een unieke ervaring voor jonge sporters, waarbij ze de kans krijgen om hun vaardigheden en doorzettingsvermogen te tonen. Bij de finish ontvangen de deelnemers een échte IRONKIDS medaille en een IRONKIDS T-shirt.

Beweegmanager van Team Sportservice West Friesland Bart de Haas zegt: "tijdens de gymles laat ik Fiene iets vertellen over haar ervaring. Vorig jaar deed zij mee en ze heeft vandaag toevallig het blauwe shirt weer aan. Ik zie dat de kinderen aandachtig luisteren en wanneer ze het woord medaille horen zijn de meeste om. Het feit dat dit evenement landelijk toegankelijk is, maakt het extra speciaal om hieraan mee te doen. De kinderen krijgen een kans om zich te meten aan de beste van het land, hoe vet is dat!”

Onderdeel IRONMAN

IRONKIDS Westfriesland is onderdeel van IRONMAN Westfriesland, wat onderdeel is van de wereldwijde IRONMAN. Aan de volwassene edities doen deelnemers van over de hele wereld mee. IRONKIDS wordt georganiseerd door IRONMAN Europa i.s.m met Stichting Westfriesland Events. En mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland, de zeven Westfriese gemeenten, Team Sportservice West-Friesland, Beweegmanagement Hoorn en de Nederlandse Triathlon Bond.

Inschrijven

Ouders kunnen hun kinderen nog inschrijven tot 21 juni. Een IRONKIDS inschrijving kost 10 euro en kan via www.ironkidswestfriesland.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over de parcoursen, benodigde materialen en tijden.