HOORN – In de M-TV uitzending van 8 mei 2020 is Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, te gast om te praten over de heropening van zijn museum. Op 1 juni mogen musea de deuren na bijna 3 maanden sluiting weer openen. Live vanuit het Museum van de 20e Eeuw wordt sinds half april elke vrijdagmiddag om 17 uur een magazine via Facebook uitgezonden.

Ook te gast is Rien van Drongelen, voorzitter van de Ondernemers Stad Hoorn (OSH). Hij vertelt hoe ondernemers omgaan met de Coronacrisis en wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld evenementen in Hoorn. Wat kan er met de terrassen? Welke ondernemers kunnen binnenkort weer aan de slag en wat zijn de
gevolgen voor de Hoornse economie?

Samen met zijn rechterhand in het museum, Wim van de Water, maakt museumdirecteur Hans Stuijfbergen wekelijks een live TV-programma op www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw Bij de MuseumKwis kan men live meedoen en hoor je direct wie de winnaar is. Met deze uitzendingen wil het museum contact houden met zijn achterban, waaronder 10.000 volgers op Facebook, de 75 vrijwilligers en de stad en regio waar het is gevestigd. Later zijn de uitzendingen op Facebook én Youtube terug te zien.

Het Museum van de 20e Eeuw is momenteel, zoals alle musea, nog gesloten. Naar verwachting gaat het museum per 1 juni 2020 weer open. Men moet dan wel eerst online een tijdvak reserveren zodat het museum er voor kan zorgen dat er maximaal 100 personen tegelijk aanwezig zijn. Met veel voorbereidingen en aanpassingen, bv éénrichtingsverkeer, is een bezoek veilig en verantwoord.

Meer info: www.museumhoorn.nl