HOORN - Bent u bezig met historisch onderzoek? En denkt u bronnen uit het Westfries Archief te kunnen gebruiken? In de cursus Zoeken in het Westfries Archief wordt uitgelegd wat het Westfries Archief is, welke bronnen er worden bewaard en hoe u deze bronnen via onze website kunt vinden.

Deelnemers krijgen eerst uitleg over de verschillende zoek- en raadpleegmogelijkheden van de website Westfriesarchief.nl. Ook worden ze gewezen op andere websites waar historische bronnen over Westfriesland te vinden zijn. In het tweede deel van de cursus wordt aan de hand van enkele zoekopdrachten de opgedane kennis in de praktijk gebracht. Hierna bent u in staat zelf bronnen voor uw onderzoek te vinden.

De cursus wordt in 2024 vier keer gegeven: op woensdag 24 april, 3 juli, 4 september en 6 november van 13.30 tot 16.00 uur in het Westfries Archief.

Aanmelden kan via: activiteiten@westfriesarchief.nl of 0229-282500. Per datum zijn 12 plaatsen beschikbaar. Graag bij aanmelding de voorkeursdatum vermelden.

De cursus is gratis.