HOORN - Kinderen die tijdens de extra lange Kerstvakantie het Museum van de 20e Eeuw bezoeken kunnen een speculaaspop versieren. En omdat de Kerstvakantie nu een week eerder start, kan dat al vanaf maandag 20 december.


Kinderen krijgen in het museum een oudhollandse speculaaspop en mogen die onder enthousiaste begeleiding zelf versieren. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Kom gezellig naar het museum en versier een heerlijke speculaaspop dagelijks tussen 13.00 en 16.00 uur. In het museum worden ook een ouderwetse speculaasmachine en speculaasplanken getoond. En in het winkelstraatje van vroeger vind je de bakkerij en bakkerswinkel.

Maar ook bouwen en spelen
Kinderen kunnen echter ook bouwen en spelen in het nostalgische museum. Speel een spelletje tafelvoetbal of ga sjoelen. Met Kapla een reuzetoren bouwen kan ook of ga aan de slag met tafels vol Lego of Playmobil. Je hoeft je tijdens de Kerstvakantie niet te vervelen.

Keuze uit Puzzeltochten en Audiotours
Je kunt ook met je gezin samen een speurtocht langs de Nederlandse kindertelevisie maken of de gratis AudioTour met ingebouwde kwis doen. Uiteraard bekijk je ook de twee leuke tentoonstellingen: “70 jaar KinderTV” en “50 jaar Jan, Jans en de Kinderen” die nog steeds te zien zijn.

Kijk voor meer informatie (entreeprijzen, parkeren en meer) op www.museumhoorn.nl. De MuseumKaart geeft gratis entree.