HOORN - Bij abstracte kunst denkt men vaak aan Mondriaan. Begonnen met o.a prachtige landschappen , bomen, portretten en eindigend met het geometrische 'Victory Boogie Woogie ' in New York. Van figuratief naar volkomen abstract. Met een heleboel stappen daartussen.

In het huidige tijdsgewricht zoeken kunstenaars nog immer naar beelden. Beelden die blijkbaar gemaakt moeten worden. Abstracte kunst die gebroederlijk naast de figuratieve hangt of staat.

Karin van Bodegom en Frits Klaver, initiators van de tweede editie van 'Abstract in Beeld', hebben hun keus opnieuw laten vallen op een waaier van volledig abstract werkende kunstenaars.

De opening vindt plaats op zondag 23 oktober a.s. om 16.00 uur en wordt verzorgd door Ineke van Kasteel. Ineke is mede-eigenaar van de in abstracte kunst gespecialiseerde Galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee.

Deelnemende kunstenaars:

Roland de Jong Orlando: maakt geometrisch-abstracte sculpturen waarbij ritme, harmonie en symmetrie belangrijke aspecten zijn.

Talitha Schiffer: maakt ruimtelijk gietwerk en beelden in hout. Vorm en vormtransitie is in beide uitingen een hoofdthema.

Frits Klaver: grijstinten en lagen spelen een belangrijke rol in zijn monochrome schilderijen. Het werk roept associaties op, maar blijft zich onttrekken aan een sluitende interpretatie.

Rob de Vries: Naast architect ook kunstenaar. In zijn reliëfs echoot de architectuur na. Vanaf de wand nemen ze de ruimte in bezit. Soms transformeren ze tot object.

Nies de Vuijst: hoewel expressie nooit ver weg is in haar schilderijen zijn deze tevens bedachtzaam en ingetogen.

Harry Beemsterboer: met minimale beelden, kenmerkende lijnen en vanuit een ongebruikelijk perspectief probeert deze fotograaf de blik van de kijker lang vast te houden.

Karin van Bodegom: ritme, structuur en kleur zijn terugkerende elementen, zoals in haar 'Dot Paintings'. Inmiddels zijn deze ook vertaald naar ruimtelijke werk. Dots worden plots gekleurde balletjes van textiel.

Ankie Postma: haar schilderijen en grafiek kenmerken zich door eenvoudige sterke vormen. Sober maar soms ook krachtig en elementair kleurgebruik.

Hans van Lieshout: geïnspireerd op industrie en architectuur en werkend in lagen met heldere kleuren tracht hij de kijker de ruimte van het beeld binnen te voeren.

Annemiek van Kollenburg: 3-dimensionale vormen van keramiek zijn het uitgangspunt bij haar zoektocht naar gebalanceerde beelden waar licht, donker, schaduw, open- en geslotenheid een rol spelen.

Michel Wijdeveld: werkt op de grens van ruimtelijke vormgeving en schilderkunst. Het spel in en met de ruimte is sterk beïnvloed door de bouwfilosofie van architect Hans van der Laan.

Curator van deze tentoonstelling is Pam Wessels. Voor meer informatie kunt u haar bereiken via pbcwessels@gmail.com of www.boterhal.com.