HOORN - De Boterhal nodigt graag iedere kunstenaar uit Hoorn en wijde omgeving uit om hieraan mee te werken. Het gaat om het maken van een Wunderkammer of Rariteitenkabinet, in de vorm van een kist, krat, of kastje (al dan niet op een paar kekke pootjes), hoog, laag, krom, organisch, strak of barok - zelfgemaakt, verbouwd of bestaand. De diepte van het 'Kammertje' mag niet meer zijn dan 25 cm, qua breedte of hoogte mag je naar eigen inzicht en inspiratie helemaal los gaan. Verder moet het object op te hangen zijn (tenzij er pootjes onder zitten) en mag het niet te zwaar worden: vanwege onze monumentenstatus mag er namelijk niet in de wanden of plafonds worden geboord.

De Inhoud moet betrekking hebben op de bonte verzamelingen die ontstonden door het vele reizen naar nieuwe oorden tijdens de 17e eeuw. Dit mag op verschillen­de manieren uitgedrukt worden. Door er een persoonlijke reis (of meerdere reizen) aan te verbinden ontstaat er zowel een persoonlijk als wel een gemeenschappelijk thema.

In het midden van de expositieruimte zullen enkele kostuumdesigners hun visie geven op wat voor kleren een 17e eeuwer gedragen zou kunnen hebben, indien zij over onze hedendaagse materialen hadden kunnen beschikken.

Onze hoop is dat de wanden van de Boterhal straks geheel gevuld zullen zijn, als een tjok­vol 17e eeuws warenhuis, waarbij de bezoekers hun ogen uitkijken en meerdere keren langs kunnen komen om zich steeds opnieuw te verwonderen en te vergapen. Daarnaast bestaat het idee om ook andere cultuurinstellingen te vragen of zij, in het kader van de Gouden Eeuw, interesse hebben hun ruimtes met een of meer ‘Kabinetjes' uit te rusten.

Opgeven
doe je bij de Boterhal info@boterhal.com.
De kosten bedragen € 50,-. Leden van de Boterhal exposeren gratis.
Let op! Je inschrijving is pas na overboeking een feit.
Bij het terughalen van je kastje op de dag van afsluiting krijg je € 20,- retour.
Meer informatie volgt na inschrijving.
Inschrijven kan tot 1 mei 2019.