HOORN - Het is een niet vaak besproken maar zeer interessant onderwerp: het kunstenaars­boek. Een mooi item ook voor de 25e Zondagmiddagsalon. Verenigingslid Margo van der Pool heeft zich in deze materie verdiept en zal geïnteresseerden over het fenomeen van het kunstenaarsboek informeren op zondag 7 juli 2019, in De Boterhal te Hoorn, aanvang 15.00 uur.


Inloop vanaf 14.30 uur. Gratis koffie, thee en, voor de gelegenheid: taart.
Napraten met een glas wijn.

Een kunstenaarsboek is geen boek over kunst of kunstenaar, geen catalogus van een expositie, maar een kunstwerk op zich. Het is een door een kunstenaar handgemaakt object, een compacte tentoonstelling die je vast kunt pakken (met witte hand­schoentjes aan!) en door kunt bladeren – of juist niet! Het is ook een uniek boek, hooguit uitgebracht in een zeer beperkte oplage.

‘Met een kunstenaarsboek raakt de kunst, met de vragen die ze stelt, vervlochten met wat een boek is,’ zegt Margo van der Pool (1967), kunstenaar en docent beeldende vorming. Zelf maakt ze soms, als onderdeel van haar oeuvre, ook zo’n kunstenaars-boek. Ze heeft een prachtige tentoonstelling over deze kunstvorm samengesteld. Die is nog tot 18 augustus te zien in Kunsthal 45 en op vier andere locaties in Den Helder. Een aanrader!

Voor meer informatie: Magda Frandsen (0623039477) en de websites www.boterhal.com en www.kunsthal45.nl