ZWAAG - Op zondag 25 juni geeft Beltane Ruiz Molina om 12:30, 14:00 en 15:30 uur een soloconcert met haar contrabas bij Kunst in de Kas in Zwaag. Negen kunstenaars van Kunstenaarscollectief De Lijst exposeren kunstwerken rondom het thema ‘Buiten’. Gitarist en zanger Jan Boers zet de expositie luister bij. De Kas is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

Beltane Ruiz Molina - een klassieke contrabassist met Spaanse roots woonachtig in Zwaag - werkt regelmatig samen met muziekensembles in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Spanje. Beltane haar meest recente uitdaging was het stuk Fury van Rebecca Saunders, waarbij ze zowel haar eigen grenzen als die van het instrument probeerde te verleggen. Tijdens de zomer-expositie laat ze zien en vooral horen hoe de contrabas je kan betoveren. Ze speelt onder andere de moderne dansen van Henze. Ook brengt ze de klanklandschappen van Saariaho ten gehore.

Collectief De Lijst

Negen kunstenaars van het Hoornse Kunstenaarscollectief De Lijst exposeren kunstwerken rondom het thema ‘Buiten’. Jan Willem Bijl wordt geïnspireerd door de streek waar hij is geboren en opgegroeid. Marlijn Burgmeijer werkt vooral abstract. Marie-Louise Dam heeft zich toegelegd op portretkunst. Piet-Jan Harder verzet zijn zinnen tijdens het schilderen. Harry Jongejan creëert een afspiegeling van het beeld dat hij in zijn hoofd heeft. De onderwerpen van Eric Mels zijn vaak figuratief, maar nooit realistisch. Voor Marc Mol is het schilderen nog steeds één grote ontdekkingsreis. Het werk van Reinier Pater staat bekend als kleurrijk, veel details en grote ogen die van alles zien. Nettie Sterrenburg kijkt vooral naar interacties tussen mensen en haar omgeving.

Locatie Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag, Beatrixstraat 3A. Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.