Wanneer kinderen en hun gezinnen te maken krijgen met kinderkanker, belanden ze van het ene op het andere moment in een andere wereld. Een wereld waarin ze zoekende kunnen zijn naar houvast, bemoediging, hoop, herkenning, steun en troost. Dankzij de Vereniging Kinderkanker Nederland staan zij er in deze wereld niet alleen voor.


De Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft (gehad). Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. We bieden een plek waar ze altijd terecht kunnen voor herkenning, steun, een luisterend oor, begrip, ervaringsdeskundige informatie en praktische tips. Onze droom is een wereld waarin iedereen die met kinderkanker te maken heeft zich vertegenwoordigd en gesteund voelt en daardoor in staat is om regie te houden over zijn eigen leven.

Ieder met een eigen verhaal

Onze leden zijn: (groot)ouders, kinderen, jongeren, broers, zussen en volwassenen die als kind kanker hebben gehad; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn of niet beter kunnen worden. Over verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de verbondenheid.

Werken aan betere zorg

Onze medewerkers en vrijwilligers weten hoe het is als je kind kanker heeft of hebben zelf als kind kanker gehad. Vanuit die betrokken motivatie werken we doorlopend aan betere zorg en kwaliteit van leven van kinderen, jongeren en gezinnen, tijdens maar ook ver na de curatieve en palliatieve behandeling of het overlijden.

Sinds 1987

Wij geloven in krachtenbundeling. Wij zijn mede-initiatiefnemer en hoeder van de missie en visie van het Prinses Máxima Centrum én de verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie. Al sinds 1987 zetten wij ons in voor de beste zorg en nazorg en vertegenwoordigen wij de stem van onze achterban richting de politiek, zorg en onderzoek.

Ons uitgangspunt bij alles wat we doen is: Samen voor Beter.

Doneren

Om ons te kunnen blijven inzetten voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft is jouw steun hard nodig. Wil je ons steunen? Bekijk onze eindejaarsacties of steun ons door te doneren of te schenken. Vereniging Kinderkanker Nederland is een ANBI instelling. ANBI’s zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Vereniging Kinderkanker Nederland

Samen voor beter