NEDERLAND - Naar school gaan, sporten, een bijbaan. Voor veel kinderen heel normaal, maar niet voor de 25.000 kinderen in Nederland met een hartafwijking. Om deze zogeheten ‘hartekinderen’ en hun ouders te helpen omgaan met een hartafwijking, lanceerde Stichting Hartekind vorig jaar ‘Het Hartekind Boek’. Een jaar later zijn al meer dan 1.000 hartekinderen met het boek geholpen.

Een hartafwijking in de praktijk

In het kinderhartcentrum krijgen hartekindouders na diagnose de nodige medische informatie. De kindercardioloog bespreekt wat er aan de hand is met het hart van hun kind en hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Naast deze essentiële medische informatie geeft Het Hartekind Boek hen hulp, hoop, steun en inzicht in alles wat komt kijken bij opgroeien met een hartafwijking.

Gratis voor nieuwe hartekindouders
Alle nieuwe hartekindouders krijgen na diagnose gratis Het Hartekind Boek. Dit belangrijke initiatief wordt mogelijk gemaakt door donaties aan Stichting Hartekind. Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij opgroeien met een hartafwijking? Kijk dan op Hartekind.nl/boek. Of geef online een donatie aan Stichting Hartekind en laat hartekinderen in de toekomst onbezorgd kind zijn.

Stichting Hartekind
Stichting Hartekind zet zich als enige Goede Doel in Nederland in voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Met als missie om de overlevingskansen van hartekinderen te vergroten en kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast richt de organisatie zich op het creëren van bewustwording bij het grote publiek voor de impact van hartafwijkingen bij kinderen.