HOORN - Vanaf woensdag 13 mei opent zwembad de Waterhoorn stap voor stap de deuren voor zwemmers. Ook gaat er een buitenbadje voor kleine kinderen met ligweide open. Buitenbad De Wijzend blijft voorlopig nog gesloten. Zwemmen kan alleen na telefonisch aanmelden.

Optisport heeft afgelopen week met de gemeente Hoorn overlegd hoe de zwembaden tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk open kunnen. Alle opties zijn hierin besproken. Voorop staat dat bezoekers veilig, verantwoord en hygiënisch kunnen zwemmen op 1,5 meter afstand. Hierbij worden landelijke protocollen toegepast.

Waterhoorn
De Waterhoorn gaat vanaf woensdag 13 mei open. Dit gebeurt stap voor stap. Banenzwemmers kunnen het eerst weer zwemmen. Vanaf maandag 18 mei starten zwemlessen en vanaf 25 mei starten de doelgroepen en verenigingen. Vanaf 1 juli is het waarschijnlijk weer mogelijk om recreatief te zwemmen in de Waterhoorn. De horeca zal, in lijn met de landelijke regels, weer opengaan op 1 juni.

Ook gaat er bij de Waterhoorn binnenkort een buitenbadje voor kinderen open. De grasveldjes van het buitenbad kunnen gebruikt worden als ligweide. Samen met de toegang tot het recreatieve binnenbad ontstaat dan een gevoel van een buitenbad.

Wijzend
Helaas is het vanwege veiligheid en hygiene nog niet mogelijk om De Wijzend open te stellen. Het is lastig om buiten de 1,5 meter-regel en RIVM-maatregelen voor onder meer hygiëne en ontsmetting te handhaven. Hier kan eerst ervaring mee worden opgedaan bij binnenbaden. De gemeente en Optisport kijken later of openstelling mogelijk is.

Kijk voor actuele informatie op de website van Optisport