HOORN - Op zondag 25 juni 2023 zal Westfriesland het toneel worden van een van de meest uitdagende en prestigieuze sportevenementen ter wereld: de triatlon IRONMAN. Deelnemers zwemmen in het Markermeer rondom het Oostereiland, fietsen kilometers door het prachtige Westfriese landschap en gaan vervolgens hardlopend door Hoorn. Met deelnemers uit meer dan 64 verschillende landen, belooft het een spektakel van topsport, doorzettingsvermogen en inspiratie te worden. Vrijdag 23 juni trappen we dit sportevent af met de IRONKIDS. De start en de finish van alle wedstrijden zijn in het Julianapark.

Bereikbaarheid binnenstad Hoorn


Het evenement zal naar verwachting duizenden toeschouwers en deelnemers uit binnen- en buitenland aantrekken, die allemaal de triatlonsport en de deelnemers komen ondersteunen. Om alles veilig te laten verlopen zijn delen van het parcours afgesloten voor verkeer. Wilt u de sporters aanmoedigen of de koopzondag bezoeken? Volg dan de omleidingsborden. Deze zullen u helpen de wegafsluitingen te vermijden en u naar de grote parkeerterreinen te leiden, die bereikbaar zullen zijn. Houd er wel rekening mee dat parkeren in Park Schouwburg op zondag 25 juni niet mogelijk zal zijn. Het is dus verstandig om een alternatieve parkeerlocatie te zoeken als u van plan bent daarheen te gaan.

Parkeerverbod en bereikbaarheid Schellinkhouterdijk

Op vrijdag 23 juni is de Schellinkhouterdijk tussen 13:00 – 18:00 uur afgesloten. Op zondag 25 juni is de Schellinkhouterdijk tot ongeveer 13:00 uur afgesloten. Voor het gehele weekend geldt een parkeerverbod. Bezoekers aan het Schelpenstrandje adviseren wij met de fiets of lopend te komen.

IRONMAN Westfriesland

IRONMAN Westfriesland is een triatlon van wereldklasse. Deze triatlon trekt internationale topatleten aan, maar staat ook open voor amateurs die de uitdaging willen aangaan. Het evenement biedt een podium voor zowel professionals als amateursporters om hun grenzen te verleggen en hun persoonlijke doelen te bereiken. Er zijn drie verschillende wedstrijden. IRONMAN 70.3 Westfriesland, IRONMAN 5150 Westfriesland en IRONMAN 4:18:4 Westfriesland.

Samenwerking zeven Westfriese gemeenten

IRONMAN Westfriesland wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Stichting Westfriesland events, de zeven Westfriese gemeenten, IRONMAN Europe, de Veiligheidsregio NHN en een breed scala aan sponsors, ondernemers en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid op hoorn.nl/ironman2023