HOORN - Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de Hoornse brandweerposten Blokker, Zwaag en Hoorn reikt burgemeester Jan Nieuwenburg aan zes leden van de vrijwillige brandweer een Koninklijke onderscheiding uit. De zes heren worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat zij al twintig jaar of langer vrijwillig bij de brandweer zijn en actief deelnemen aan de bestrijding van branden en rampen.


Nico Bakker (post Blokker)

De heer Bakker is 34 jaar bij de vrijwillige brandweer. Hij is bijna dagelijks in de kazerne te vinden en is vrijwel bij iedere uitruk en oefenavond aanwezig.

Vincent den Brave (post Zwaag)
De heer Den Brave is 20 jaar vrijwillig brandweerman. Hij staat bekend als bijzonder dienstbaar en als hulpverlener pur sang.

Edwin Galis (post Blokker)
De heer Galis heeft na 32 jaar afscheid genomen als vrijwillig brandweerman. Hij blijft nog wel beschikbaar voor de ondersteuning van de brandweer bij onder meer grote oefeningen. Als mentor heeft hij veel brandweervrijwilligers begeleid.

Joshua Knol (post Zwaag)
De heer Knol is 20 jaar bij de vrijwillige brandweer. Hij is door zijn werk zo goed als altijd in het dorp aanwezig en dat is voor de brandweer bijzonder fijn.

Carlo Nannings (post Zwaag)

De heer Nannings is 35 jaar bij de vrijwillige brandweer. Hij heeft zich onder meer bekwaamd in het brandweerduiken en is betrokken bij de organisatie van vakbekwaamheidstoetsen.

Ed de Vries (post Blokker)
De heer De Vries is 33 jaar vrijwillig brandweerman. Hij is sinds 2001 commandant van de brandweerpost Blokker en houdt zich bezig met de vakbekwaamheid van de bevelvoerders van de Hoornse brandweer.