HOORN - Zaterdag 28 september organiseert de gemeente samen met partners een gezellige, sportieve en informatieve middag voor mensen met dementie en hun naasten. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse activiteiten. De middag is gratis en duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan tot en met 20 september. Aanleiding is Wereld Alzheimer Dag dat dit jaar als thema ‘samen bewegen’ heeft.

Programma 28 september

De middag start om 14.00 uur in wijkcentrum De Zaagtand met koffie en wat lekkers. Deelnemers kunnen kiezen uit activiteiten als samen bewegen of een workshop om het brein te trainen. Ook zijn er informatiekraampjes. Medewerkers van diverse organisaties geven daar uitleg over activiteiten die ze organiseren voor mensen met dementie en voor mantelzorgers.

De volgende bestemming is de bibliotheek in de binnenstad. Met elektrische busjes worden de deelnemers van de ene naar de ander locatie gebracht. Ook in de bibliotheek kan men een keuze maken uit diverse activiteiten op het gebied van bewegen, geheugentraining of voorlezen. Er zijn informatiekraampjes waar uitleg wordt gegeven over onder andere de wijkteams 1.Hoorn en over woonvormen. En men krijgt een hapje en een drankje aangeboden.

De laatste bestemming van de middag is het museum van de 20e Eeuw. Dit museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Tot 17.00 uur kan men dit nostalgische museum bezoeken. Daarna worden de deelnemers weer teruggebracht naar wijkcentrum De Zaagtand.

Aanmelden

Het programma op zaterdag 28 september voor mensen met dementie en hun naasten is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar zs@hoorn.nl. Vermeld in het e-mailbericht uw naam en met hoeveel personen u komt. Laat daarbij weten of u (of de persoon die u meeneemt) een rolstoel of rollator gebruikt. Deze informatie is nodig om het vervoer naar de locaties goed te kunnen regelen. U kunt zich tot 20 september aanmelden. Let op: er kunnen maximaal tachtig mensen deelnemen aan het programma. Dus meld u snel aan als u deze gezellige middag niet wilt missen.

Betrokken organisaties
Het programma op 28 september wordt u aangeboden door de werkgroep Zorgzame Samenleving. Gemeente Hoorn en de organisaties Bibliotheek Hoorn, Geriant, GGD Hollands Noorden, MEE &De Wering, Omring, Stichting Netwerk, Vrijwilligerspunt, Wilgaerden, 1.Hoorn werken hierin samen aan goede ondersteuning van mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers.

Dementievriendelijkhoorn.nl
Deze middag is een van de activiteiten die in Hoorn wordt georganiseerd op het gebied van dementie. Op de website dementievriendelijkhoorn.nl vindt u een overzicht van de verschillende activiteiten en vormen van hulp en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten in de gemeente Hoorn.