HOORN - Komende woensdag 11 juli loopt er een bijzondere gast mee met de wandelaars van het Hoornse wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’. Het is Bas van de Goor, voormalig top-volleyballer, die zijn eigen foundation heeft: de Bas van de Goor Foundation. Met deze Foundation zet Van de Goor zich in voor diabetici en heeft hij het initiatief genomen tot de Nationale Diabetes Challenge. Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ sluit weer aan bij deze Nationale Diabetes Challenge.

In Hoorn is het wandelprogramma voor meer mensen toegankelijk gemaakt. Niet alleen voor inwoners met diabetes. Samen wandelen is immers gezond en gezellig voor iedereen. Naast de Bas van de Goor Foundation zijn ook veel Hoornse organisaties op het gebied van wandelen en gezondheid betrokken. Deze uitgebreide samenwerkingsverbanden hebben ervoor gezorgd dat er in Hoorn maar liefst 300 wandelaars meedoen met het wandelprogramma. De wandelaars zijn verdeeld over de Grote Waal, Hoorn-Noord en Kersenboogerd. Het programma is in april gestart en duurt zo’n 20 weken.

De Bas van de Goor Foundation is onder de indruk van het succes van het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’. Daarom komt Van de Goor woensdag 11 juli langs om zelf mee te lopen met de groep die wandelt in de Kersenboogerd. Wethouder mevrouw Kholoud Al Mobayed is ook bij de start aanwezig.

Meer informatie over het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ vindt u op: www.hoorn.nl/wandelen. Meer informatie over Bas van de Goor en zijn foundation vindt u op: www.bvdgf.org.