HOORN - Op maandag 7 januari 2019 starten de werkzaamheden aan de kademuren tussen de Binnenhaven en de Karperkuil. De verwachting is dat de brug op donderdag 1 mei 2019 weer open gaat.

Werkzaamheden
Otto’s brug verbindt de Oude Doelenkade en de Slapershaven met het Baatland. De brug en kade zijn rond 1935 aangelegd. Na enkele renovaties, onder andere in de jaren zestig, zijn de kademuren rondom de Otto’s brug nu aan vervanging toe. Ook is renovatie noodzakelijk vanwege sterke slijtage van het staal. Na graaf- en sloopwerkzaamheden brengen we een nieuwe damwand en betonnen balk aan en worden de dekstenen gerenoveerd.

De brug wordt tijdelijk weggehaald en opgeslagen. Helaas bleken alternatieve opties, zoals een noodbrug, niet haalbaar. De werkzaamheden zijn bewust in de winterperiode gepland om de overlast te beperken. Na de renovatie van de kades kan de brug weer tientallen jaren mee.

Gevolgen
De brug wordt tijdelijk weggehaald en opgeslagen. Voor omwonenden en bezoekers van het gebied hebben de werkzaamheden deze gevolgen:

Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen vanaf 7 januari 2019 via een omleiding over de ABC-weg naar de binnenstad of het Baatland. Vanaf 1 mei 2019 is de brug weer open voor voetgangers en fietsers.

Schepen
Schepen kunnen van 7 januari tot 1 april 2019, als de brug is verwijderd, niet van de Binnenhaven naar de Karperkuil, en andersom, varen. Booteigenaren die toch in de winter willen varen, wordt geadviseerd een tijdelijke ligplaats in de Vluchthaven of op een andere locatie te zoeken. Vanaf 1 april 2019 is voor schepen de doorgang weer mogelijk.

Parkeren
Voor de parkeergelegenheid aan de Oude Doelenkade hebben de werkzaamheden nagenoeg geen gevolgen. De werkzaamheden vinden namelijk plaats vanaf een ponton in het water.