HOORN - Vanaf 11 januari vinden werkzaamheden plaats bij de fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Grevelingenweg, deze wordt vernieuwd. De aanpassing van dit punt in de Kersenboogerd maakt de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker.

Fiets- en voetgangersoversteken Grevelingenweg
De oversteek Grevelingenweg-Wiesepad (thv. Ed Hoorninkweg 14, bij basisschool Dynamis) wordt vervangen. De versmalling maakt plaats voor een nieuwe oversteek met een middenberm en drempels. De oversteek krijgt nieuwe verlichting en bebording. Ook komt er een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen Grevelingenweg en Ed Hoorninkweg 7-8. Op de Grevelingenweg komt een inhaalverbod voor gemotoriseerd verkeer. Er komt ook nieuwe markering op de weg.

Last voor verkeer
De weg en fietspaden zijn helemaal afgesloten ter hoogte van de fietsoversteek. Weggebruikers worden geïnformeerd en omgeleid via borden. De omleiding voor het gemotoriseerde verkeer gaat enerzijds via de Maasweg, Diezeweg, Haringvlietweg, Volkerakweg en omgekeerd. Anderzijds gaat de omleiding via de Maasweg, Rijnweg, Scheldeweg, Oosterscheldeweg en omgekeerd. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Hanebalk en de Bertus Aafjeshof. Volgens de planning van de aannemer worden de werkzaamheden vrijdag 12 februari afgerond.