HOORN - Maandag 12 juli is begonnen met het opnieuw inrichten van het kruispunt De Strip, kruising met Lage Hoek en Lucas Sinckstraat/Meetketting. Door onvoorziene omstandigheden duurt de uitvoering een kleine week langer. Uiterlijk vrijdagmiddag 30 juli is het hele kruispunt weer bereikbaar is voor verkeer. De werkzaamheden op het kruispunt Hoge Weere/Jan Doustraat lopen geen vertraging op.

Werk in de bouwvak gaat door
De werkzaamheden lopen vertraging op doordat de bij de aanleg de hoogtes van weg en trottoir niet goed op elkaar aansloten. Daarom duurt het langer om het kruispunt gereed te maken. Aannemer KWS gaat tijdens de bouwvakvakantie door met werken om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Zodra het mogelijk is wordt een zijde van het kruispunt vrijgegeven voor verkeer.

Verbeteren van de veiligheid
De kruisingen worden aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via borden. De kruisingen rond de Strip en winkelcentrum De Bangert zijn onderdeel van de schoolroute. Om deze veiliger te maken, worden er plateau’s aangebracht. Hiermee moet de snelheid van het verkeer verlaagd worden. Ook worden de kruisingen zo overzichtelijker. De huidige kruisingen worden als onveilig ervaren, omdat verkeer er vaak te hard rijdt.