HOORN - Vanwege werkzaamheden is de Berkhouterweg ter hoogte van de scholen d’Ampte en het Atlas College/SG Newton tussen maandag 14 januari en vrijdag 22 februari 2019 afgesloten voor verkeer. De westelijke Berkhouterweg tussen de Turborotonde en Middelweg/Venneweg is gewoon open.

Werkzaamheden

Het asfalt wordt vervangen door straatwerk en waterbedrijf PWN vervangt de waterleidingen. Deze werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding van het vervangen van de Turborotonde en rotonde ten oosten van de A7 door kruisingen in 2019.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is het deel van de Berkhouterweg tussen het Dampten afgesloten voor doorgaand verkeer. De scholen en bedrijven in de omgeving zijn bereikbaar en betrokken bij de planning. Fietsers en auto’s worden omgeleid.

Fietspad langs Keern
De rechtsaf voor autoverkeer op de Provincialeweg naar het Keern is op werkdagen afgesloten tussen 7.00 en 9.30 uur. De rechterrijbaan voor autoverkeer op het Keern wordt namelijk afgezet voor een tijdelijk fietspad voor de fietsers, aangezien ’s ochtends veel scholieren langs deze kant fietsen. De omleiding voor motorverkeer gaat via de Maelsonstraat en Van Dedemstraat.