HOORN - Om de doorstroming tussen de Provincialeweg en de A7 te vergroten heeft de Hoornse gemeenteraad eind 2020 besloten de turborotonde te vervangen door een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Het aantal rijstroken wordt uitgebreid, naar twee keer drie rijstroken voor doorgaand verkeer. Gelijktijdig wordt ook de rotonde ten zuidoosten van de A7 vervangen door een gelijkvloerse kruising.


Bouwconcern BAM gaat de werkzaamheden uitvoeren. Het is een omvangrijke operatie waarbij we in zo’n kort mogelijk tijdsbestek klaar willen zijn, ook met het oog op de feestdagen in december. Beide rotondes worden verwijderd, kabels en leidingen worden verlegd en er komt een nieuwe weg met stoplichten en verlichting.

Weekendafsluitingen
De voorbereidende werkzaamheden aan de belangrijkste toegangsweg van Hoorn zijn buiten zichtbaar vanaf begin augustus. Er wordt dan overdag gewerkt met een rijstrookafzetting. Het verkeer hoeft hierbij niet omgeleid te worden en ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden.

Na de voorbereidingen wordt de Provincialeweg zes weekenden afgesloten voor het verkeer, beginnend vanaf het weekend van vrijdag 10 september (20.00 uur) t/m 13 september (05.00 uur). Vanaf Keern tot aan de oprit van de A7 is de Provincialeweg afgesloten en ook de aansluitende wegen Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf en naar de Provincialeweg. We geven tijdig omleidingsroutes richting de binnenstad en omliggende bedrijven aan. Doordeweeks is de Provincialeweg wel open, er zijn dan per rijrichting twee rijstroken beschikbaar.

Na het laatste weekend van 8 t/m 10 oktober vinden nog afrondende werkzaamheden plaats, hiervan heeft het verkeer weinig hinder. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed, ruim voor de feestdagen.