HOORN - Het bromfietspad langs de Berkhouterweg wordt aangepast. Fietsers en bromfietsers maken gebruik van dit pad. Het wordt van beton en verbreed naar vier meter. Met deze aanpassingen is het fietspad straks veiliger en comfortabeler. Tussen het spoor en het sportcomplex van Zwaluwen’30 wordt naast het fietspad een stoep aangelegd. Dit zorgt ervoor dat voetgangers hier niet meer op het fietspad hoeven te lopen. De werkzaamheden starten op maandag 24 juni en duren ongeveer 7 weken. Fietsers worden omgeleid via de Grote Waal.

Doorfietsroute: snel, comfortabel en veilig

Om meer mensen te verleiden ook voor langere afstanden de fiets te pakken en ze veilig aan het verkeer deel te laten nemen, worden doorfietsroutes aangelegd. Dit zijn directe, comfortabele en veilige fietsroutes, waar genoeg ruimte is voor zowel langzame als snelle (brom)fietsers. Door de bestaande fietspaden te verbeteren en ontbrekende stukken aan te leggen, ontstaat een doorfietsroute. Samen met de provincie en de vervoerregio Amsterdam hebben gemeentes doorfietsroutes aangewezen. Projecten om deze routes te realiseren, worden met 90% subsidie ondersteund. Het bromfietspad langs de Berkhouterweg is onderdeel van zo’n doorfietsroute.

Wethouder René Assendelft is blij met de aanpassingen. ‘Ik vind het belangrijk dat fietspaden veilig en comfortabel zijn. Zeker routes die veel gebruikt worden door scholieren, zoals dit fietspad langs de Berkhouterweg. Het toevoegen van een stoep is ook een mooie verbetering. Wandelaars en fietsers hebben straks meer de ruimte.’