HOORN - Vanaf eind maart tot en met juli 2020 vinden werkzaamheden aan de noordzijde het Keern plaats. Het asfalt tussen de rotonde met de Wogmergouw en de kruising met het Hoefijzer wordt vernieuwd.

Verkeer

Dit deel van het Keern is tijdens de werkzaamheden met de auto alleen voor bewoners bereikbaar. Doorgaand autoverkeer is niet mogelijk. De omleidingen verschillen per fase en worden aangegeven met borden. Alle aangrenzende buurten blijven bereikbaar.

In verband met de veiligheid van fietsers is het fietspad langs het Keern tussen Rijsdampad (onderdoorgang Westfrisiaweg) en Hoefijzer afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Wogmergouw.

Werkzaamheden
Het asfalt en de fundering van de weg worden vernieuwd. Ook maken de tegels van fietspad tussen het Kromme Elleboogpad en de Wogmergouw plaats voor asfalt. Daarnaast krijgt de nieuwe weg extra markeringen en komt er een inhaalverbod. Bij de ingangen van de wijken komen nieuwe inritten en wordt het fietspad verhoogd. Na de werkzaamheden worden grasstroken en hagen terug aangebracht en waar nodig uitgebreid.

Zes bushaltes worden opgeknapt. Om zoveel mogelijk bomen te behouden zijn alternatieve locaties gevonden voor deze bushaltes. De nieuwe locaties zijn dichtbij de huidige haltes en beter bereikbaar.

Overlast
Hoewel de aannemer de overlast zoveel mogelijk probeert te beperken, is hinder voor weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk. Huizen met een aansluiting op de weg en wijkontsluitingen zijn soms minder goed bereikbaar per auto. Ook zullen bewoners van het Keern tijdens afsluitingen soms parkeren in de wijk. Verkeer wordt omgeleid via borden.

Omleiding buslijn 133Buslijn 133 van Connexxion wordt omgeleid via de Wogmergouw en Berkmergouw. Op de Wogmergouw worden tijdelijk de haltes van buslijn 136 gebruikt (bij Hondsdraf en Korenbloem). Ook komt er een tijdelijke halte op de Berkmergouw. Kijk op www.connexxion.nl voor meer informatie..