HOORN - Van 8 tot en met 16 oktober 2022 vieren we de Regenboogweek in Westfriesland. De gemeente vraagt ondernemers om in die week in hun etalage, pand of aanbod het regenboogthema te laten zien. De ondernemer met het meest aansprekende initiatief ontvangt op 12 oktober een prijs uit handen van wethouder Axel Boomgaars.


Wethouder Axel Boomgaars: 'Tijdens de Regenboogweek vragen we in onze stad en regio aandacht voor de sociale acceptatie en zichtbaarheid van diversiteit in gender en seksualiteit.. Om hier ook op een luchtige en leuke manier bij stil te staan, roepen we de hulp in van onze ondernemers. Met zoveel mogelijk etalages, panden en producten in het regenboogthema laten we duidelijk zien dat je in Hoorn jezelf mag zijn.'

Aanmelden regenboogwedstrijd

Ondernemers kunnen hun aanmelding voor de regenboogwedstrijd uiterlijk donderdag 6 oktober sturen naar mar.bakker@hoorn.nl. Vermeld daarbij je naam en de naam en het adres van de onderneming. Een jury zal tijdens de Regenboogweek de deelnemende ondernemingen beoordelen. Op woensdag 12 oktober is de prijsuitreiking bij de winnende onderneming.

Regenboogweek 2022

De Regenboogweek is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd door het Platform Regenboog Westfriesland, de regiogemeenten en partners. Het thema van dit jaar is: 'Geef de vrijheid kleur'. Tijdens de Regenboogweek worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals filmavonden, een pubquiz, een regenboogviering, een drag karaokeavond. Op Coming Out Day, dinsdag 11 oktober, hijst wethouder Axel Boomgaars de regenboogvlag bij het Horizon College. Meer informatie over het programma vind je op www.platformregenboog.nl.