HOORN - De kwaliteit van leven van verbetert vaak door beweging. Het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' helpt hierbij. Vanaf half april wandelen we elke week in Blokker, Grote Waal, Bangert & Oosterpolder, Kersenboogerd, Risdam-Noord, Risdam-Zuid en Binnenstad. Op woensdag 20 maart is er een informatieavond waar u alles over het wandelprogramma te horen krijgt en al uw vragen kunt stellen.

Wat houdt het wandelprogramma in?

Per wijk zijn er vaste wandelmomenten: 's ochtends, 's middags of 's avonds. Voor het wandelprogramma krijgt u een gezondheidscheck. Tijdens het wandelen doen we ook verschillende oefeningen voor kracht, coördinatie en balans. Halverwege en aan het eind van het wandelprogramma maken we een feestelijk uitstapje met elkaar.

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?

Deelname aan het gehele wandelprogramma kost € 25. U kunt dit ook betalen met de HoornPas van de gemeente Hoorn. Naast 20 trainingen krijgt u:

  • informatiebijeenkomsten over voeding, bewegen en leefstijl
  • begeleiding van wandeldocenten en specialisten uit de zorg
  • een sportshirt en een stempelkaart om uw wandelingen bij te houden
  • na iedere training gratis een kop koffie of thee
  • gratis gezamenlijke reis naar de finaledag
  • een trainingsschema om zelfstandig nog meer te bewegen

Kom naar de informatiebijeenkomst

Wilt u meedoen met het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt'? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 20 maart 2024 om 19.30 uur in het stadhuis, Nieuwe Steen 1. Aanmelden voor de avond gaat via www.hoornbeweegt.nl. Hier kunt u zich ook alvast opgeven voor een wandelmoment.