BERKHOUT - In Café de Ridder in Berkhout vond op vrijdag 8 juni de jaarlijkse Veteranenontmoeting plaats voor veteranen uit Koggenland. De gemeente Koggenland spreekt met de organisatie van deze ontmoeting waardering en erkenning uit voor veteranen die in oorlogsmissies, vredesmissies en humanitaire missies hebben gediend.

Ontmoeting
Burgemeester Posthumus: “Met deze ontmoeting bieden we onze veteranen de mogelijkheid om hun ervaringen met elkaar en met ons te delen en om gewoon gezellig bij te praten. Ook biedt het ons als gemeentebestuur de gelegenheid om de veteranen en hun familie te danken voor hun inzet voor vrede en veiligheid.”Tijdens de bijeenkomst ontmoetten veteranen uit alle krijgsmachtdelen, actief of niet actief-dienend en van alle leeftijden elkaar.

Luisteren
Burgemeester Posthumus: “Ik kan niet uit eigen ervaring spreken hoe het is om letterlijk de wapens op te pakken tegen onrecht en onveiligheid. Maar ik kan wel luisteren naar de verhalen van onze veteranen en hun naasten en vooral waardering tonen voor het feit dat zij vrede en veiligheid in de wereld hebben willen dienen.”

‘Blauwe hap’
Tijdens de avond sprak burgemeester Posthumus de aanwezigen toe en Libanon-ganger Bram Blaauw praatte tijdens een interactieve sessie met de aanwezigen over hun ervaringen. Er stonden voor de gelegenheid twee legerauto’s bij De Ridder voor en natuurlijk ontbrak naast muziek ook de traditionele ‘blauwe hap’ niet; een Indische rijsttafel.

Bloemlegging en groepsfoto
Nieuw aan het programma was dit jaar een bloemlegging bij het monument voor de Berkhouterkerk, voorafgaand aan de ontmoeting in Café de Ridder. Burgemeester Posthumus legde samen met twee veteranen bloemen neer namens het gemeentebestuur en veteranen van Koggenland. De burgemeester hield hierbij een korte toespraak. Aansluitend werd een groepsfoto gemaakt.