WEST-FRIESLAND - Westfriesland heeft een rijke historie als het gaat om de Gouden Eeuw. Deze belangrijke periode is in Westfriesland nog steeds voelbaar en te beleven. In de regio zijn in totaal 44 iconen uit de Gouden Eeuw te vinden. Voortaan zijn deze iconen ook te herkennen aan de gouden munten in de bestrating.


Gouden eeuw campagne
De iconen, zoals de Drommedaris in Enkhuizen en het Oost-Indisch huis in Hoorn, zijn onderdeel van de Gouden Eeuw campagne. Deze campagne is een initiatief van de Westfriese gemeenten en Holland Boven Amsterdam. De munten zijn mede mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Westfriesland.

Via een speciale routekaart en een iconenboekje kunnen bezoekers van onze regio in één overzicht zien waar alle Gouden Eeuw locaties zitten. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse toeristische informatiepunten en bij de iconen zelf. Kortom, de Gouden Eeuw leeft!

Maak kans op kaarten Gouden Eeuw diner!
Na het daverende succes van de twee intieme Gouden Eeuw diners in november 2019 in het Westfries Museum wordt op 18 januari 2020 het Gouden Eeuw XL Diner georganiseerd. Holland Boven Amsterdam geeft 40 kaarten weg in sets van 2! Verwacht een unieke avond in een van de mooiste kerken van Noord-Holland, de Oosterkerk in Hoorn. Kijk op www.goudeneeuwbovenamsterdam.nl en doe mee met de loting. Meedoen kan tot en met 2 januari 2020.