HOORN - Vrouwen uit Hoorn welkom bij evenement van Raadkrachtige vrouwen op Internationale Vrouwendag De vrouwen uit de Hoornse politiek nodigen vrouwen uit voor een feestelijke ontmoeting op Internationale Vrouwendag. Kom op vrijdag 8 maart van 11:00 tot 14:00 uur naar Wijkcentrum De Huesmolen!

De vrouwen uit de gemeenteraad en raadscommissie van Hoorn bundelen de krachten en willen als Raadkrachtige vrouwen het gesprek aangaan met vrouwen uit Blokker, Zwaag en Hoorn. In samenwerking met Stichting Netwerk wordt er een gezellige bijeenkomst georganiseerd.

Vrouwen, laat je horen!

De Raadskrachtige vrouwen roepen alle vrouwen op om zich te laten horen. De Hoornse politici willen weten tegen welke zaken vrouwen aanlopen en of ze de weg naar de gemeente en/of de politiek weten te vinden. Ook vertellen de Raadkrachtige vrouwen graag over hun ervaringen in de lokale politiek en waarom ze zich inzetten voor alle inwoners van de gemeente.

“We willen op een laagdrempelige en gezellige manier in contact komen met vrouwen die wonen in onze gemeente. Onderwerpen die vooral vrouwen treffen, krijgen niet altijd genoeg aandacht, dus vandaar deze bijeenkomst op Internationale Vrouwendag”, aldus raadslid Diana Dekker.

Eén wereld, duizend vrouwen

Het thema van Internationale Vrouwendag is Eén wereld, duizend vrouwen en richt zich op de culturele verschillen, maar tegelijkertijd ook op de binding tussen vrouwen. In de gemeenteraad en raadscommissie zitten ook vrouwen met verschillende achtergronden, maar alsnog zijn bepaalde groepen vrouwen in de samenleving minder goed zichtbaar. Dit evenement brengt de raadkrachtige vrouwen beter in verbinding met vrouwen met verschillende culturele achtergronden.

Tolken en kinderoppas aanwezig

Aanmelden is niet nodig en voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Stichting Netwerk zorgt voor tolken een anderstalige medewerkers (Arabisch en Oekraïens), zodat niet-Nederlands sprekende vrouwen ook kunnen meepraten. Ook is er een kinderoppas aanwezig. Iedereen is welkom, dus loop vanaf 11:00 uur binnen bij wijkcentrum De Huesmolen!

Adres:

De Huesmolen 60

1625 HZ in Hoorn.


Raadkrachtige vrouwen aanwezig bij thema-avond Soroptimisten

Op 7 maart 2024 organiseert Vrouwenvereniging Soroptimisten een thema-avond in de Oosterkerk aan de Grote Oost 58-60 in Hoorn. Het onderwerp is Inspirerende vrouwen. Schrijver Suzanna Jansen vertelt over haar boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw en gemeenteraadsleden spreken over wat hen inspireert om politiek actief te zijn. Het programma begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). Entree is gratis!