HOORN - Op vrijdag 29 juni 2018 kunnen senioren meedoen aan een recreatieve triatlon. De triatlon bestaat uit 3 onderdelen: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer wandelen. De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen.

Ook senioren met een minder goede conditie kunnen meedoen. De triatlon wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van zwembad De Waterhoorn en de Stichting Sportwandelschool Hoorn.

500 meter zwemmen
Om 11,00 uur start het eerste onderdeel: zwemmen. De deelnemers zwemmen op eigen tempo 20 banen (500 meter). Hier krijgen zij 30 minuten de tijd voor. Er kan gekozen worden voor het doelgroepenbad of het wedstrijdbad. Het doelgroepenbad heeft een temperatuur van 31 graden en de bodem staat op wandelhoogte. In het wedstrijdbad wordt een baanindeling gemaakt naar snelheid.

20 kilometer fietsen
Het tweede onderdeel fietsen start om 12.15 uur bij Always Forward. Er is een mooie route uitgezet van 20 kilometer door Westfriesland. De deelnemers fietsen op een eigen fiets, dit mag ook een elektrische fiets zijn.

5 kilometer wandelen
Het derde en laatste onderdeel is wandelen. Onder begeleiding van de Sportwandelschool Hoorn West-Friesland wandelen de deelnemers een route van 5 kilometer. De deelnemers kunnen ook kiezen voor Nordic Walking. Start en finish bij Always Forward.

Pauzes tussen de onderdelen
Tussen elk onderdeel is er een korte pauze in de kantine van de voetbalvereniging Always Forward. Na het zwemmen is er gelegenheid om de meegebrachte lunch op te eten. Na het fietsen staat er voor iedereen koffie en thee klaar.

Heeft u zin in een recreatieve en gezellige bewegingsmiddag?
Meld u snel aan bij Team Sport via 0229 252200 of teamsport@hoorn.nl. Aanmelden kan tot en met donderdag 28 juni 2018, 12.00 uur.

Kosten
Deelname kost € 5 per deelnemer. Dit is inclusief entree voor het zwembad, koffie of thee en een deelnemerscertificaat. U kunt zich vrijdag 29 juni vanaf 10.30 uur melden in het restaurant van De Waterhoorn. Daar ontvangt u na het betalen van de inschrijfkosten uw kaartje voor het zwembad.