HOORN - In samenwerking met zorgorganisatie Geriant organiseert de gemeente een voorlichting over dementie en mantelzorg. Tijdens de voorlichting worden er verschillende thema’s rondom dementie besproken, worden er veel praktische tips gegeven en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Gemeente en Geriant gaan in meerdere wijken in Hoorn deze voorlichting aanbieden. De eerste bijeenkomsten zijn in het Venenlaankwartier, in Praethuys ’t Slot, Van Beijerenstraat 89.Mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn allen van harte welkom.

Er zijn twee bijeenkomsten: op dinsdagmiddag 11 september van 15.00 tot 17.00 uur en op woensdagavond 26 september van 19.00 tot 21.00 uur. Voor deze activiteit hoeft u zich vooraf niet aan te melden. De bijeenkomst is gratis.

Dementievriendelijkhoorn.nl
De voorlichting is een van de activiteiten die in Hoorn wordt georganiseerd op het gebied van dementie. Op de website www.dementievriendelijkhoorn.nl vindt u een overzicht van de verschillende activiteiten en vormen van hulp en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten in de gemeente Hoorn.