HOORN - Zaterdag 14 mei genoten bijna 1000 bewoners uit de Kersenboogerd van het zonnige Buurtfestival op het Aagje Dekenplein. Op deze tweede editie van het Buurtfestival maakten veel buren gezellig een praatje met elkaar. Het zonnige weer zorgde voor een fantastisch ontspannen sfeer voor jong en oud.

Veel muzikaal talent uit de Kersenboogerd


Het open podium was een groot succes met een gevarieerd aanbod van optredens van bewoners uit de wijk. Met Aveline Bosma, Sezina van The Voice Kids met haar zusje en verschillende leeftijden van Kzing. Verder brachten DJ Choca, de band Three with a bullet, rapper Jerra, de Oekraïense Yevheniia Sak en DJ MiCaDo de sfeer erin. Stadsrapper Silcas en stadsdichter Levi Noë vertolkten het Hoornse nummer Stad achter de Dijk. Levi sloot de dag af met mooi gesproken woorden.

Gratis muntjes

Met twee gratis muntjes smulden bezoekers van een lekker ijsje van Schepsels of een glaasje fris bij Restaurant Marmaris. Of er werd van de muntjes genoten van een heerlijke pizzapunt van Incontro of een haring van Hoogland Vis. Een bewoner kwam ook nog suikerspinnen verkopen. Vooral de ijscoman draaide overuren met lange rijen voor een verfrissend ijsje.

Samen maken we het gezellig


Een aantal bewoners uit de wijk heeft de hele dag geholpen om er een groot succes van te maken. Oekraïners die op de Verlengde Lageweg wonen, deelden de soep ‘borsjt’ uit. Samen met Stichting Burenhulp vanuit hun kraam ‘Oekraïners in de Kersenboogerd’. Een paar bewoners stonden met hun spulletjes op een kleedje te verkopen. Op de markt werd ook druk verkocht door Speel-o-theek De Zusjes, Stichting Ayudame en Stichting Voedsel- en spullenbank voor dieren. Kinderen vermaakten zich prima op het luchtkussen. Ze lieten zich graag schminken en er werd druk gekleurd.

De dag werd ook mede een succes door de hulp van kinderwerk van Stichting Netwerk, Intermaris en de aangrenzende ondernemers. Groenteboer Visser deelde appels uit, kaasboer Faas lekkers, De Readshop tijdschriften en bloemist Het Groene Paradijs plantjes. Veel tevreden bezoekers, die meermaals aangaven dat dit soort evenementen wel vaker in de Kersenboogerd gehouden mag worden. Kijk voor een uitgebreide terugblik en foto’s op www.hoornkersenboogerd.nl.

Prettig wonen en leven in centrumgebied Kersenboogerd

Het buurtfestival werd georganiseerd door Gemeente Hoorn in samenwerking met Voor een mooie stad. De gemeente verbindt samen met bewoners en partners sociale initiatieven in het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Bewoners voelen zich meer betrokken bij hun buurt door het ontmoeten en het sociale contact. Zodat ze ervaren dat het prettig wonen en leven is in centrumgebied Kersenboogerd.