HOORN - Het Olga Commandeur plein bij Betsy Perk is officieel in gebruik. De beweegtuin met speeltoestellen werd donderdag 8 juni feestelijk geopend door oud-topsportster Olga Commandeur en wethouder Karin Hakhoff. Onder toeziend oog van de vele aanwezige senioren die actief meededen aan de warming-up. Met haar enthousiasme kreeg Olga iedereen in beweging. Want spelenderwijs bewegen is voor jong en oud belangrijk.


Beweeg zelf of met elkaar
Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging, gaf na de warming-up een demonstratie per toestel met de senioren van Hoorn beweegt. Ook de kinderen die aanwezig waren, deden volop mee. Olga: “Je kunt de oefeningen individueel doen, maar ook samen. Of je gaat met kinderen en kleinkinderen de beweegtuin in. Om vaardigheden te behouden of terug te krijgen die je helpen in het dagelijks leven.”

Bij de ingang staat een bord met uitleg over de toestellen. Er zijn veel oefeningen te bedenken, die zelf of onder begeleiding gedaan kunnen worden. Er zijn veel verschillende toestellen, van kronkelpad en traphelling tot voetfietsbankje en optrekstangen. Ook een memoryspel maakt er deel van uit.

Voor iedereen toegankelijk
Het Olga Commandeur plein bij Betsy Perk is net als de tuin eromheen niet alleen voor de bewoners van het complex, maar voor de hele buurt. “Het is een fantastische ontmoetingsplek geworden. Voor iedereen toegankelijk en u kunt zelf kiezen op welk moment u heen gaat. U kunt ook aansluiten bij activiteiten die georganiseerd worden vanuit Team Sport of andere organisaties”, zei wethouder Karin Hakhoff, die samen met Olga Commandeur de beweegtuin opende.

Niet alleen de beweegtuin is nieuw. Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris: ‘Wij hebben het totale binnenterrein op een duurzame manier opgeknapt met een vijver, jeu de boulebaan, beleeftuin, groentetuintje en een looproute. Deze dragen bij aan het thema Gezond ouder worden.’

Kansen voor de Kersenboogerd
Het nieuwe binnenterrein van Betsy Perk is gerealiseerd vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Hierin werken gemeente Hoorn en Intermaris samen met bewoners en betrokken partijen in de wijk. Meer informatie over de beweegtuin, de speeltoestellen en het vernieuwde plein is te lezen op www.hoornkersenboogerd.nl/beweegtuin