HOORN - Op 5 juni kunnen inwoners tussen 18:00 en 19:30 uur in de raadszaal van Hoorn het voorlopig ontwerp voor het skatepark bekijken. De afgelopen weken heeft Aterlier OUI samen met de gemeente Hoorn gewerkt aan een aangepast ontwerp voor het nieuwe skatepark in het Julianpark. Belangrijke wijzigingen zijn het verplaatsen van de graffiti vrijplaats, het toevoegen van een 'chill plek' in de groenzone op het middenterrein en verbeteringen aan de baan.

Tijdens de inloopavond kunnen inwoners het voorlopig ontwerp bekijken en eventueel aanvullende vragen stellen. Na de inloopbijeenkomst buigt ook de werkgroep zich nog een keer over het voorlopig ontwerp. Eventuele wensen en wijzigingen van zowel inwoners als skaters worden verzameld en waar mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. In de week van 15 juli wordt het definitieve ontwerp via de website en het Stadsnieuws bekendgemaakt.

Als alles volgens planning verloopt, dan start de aannemer nog voor de bouwvak met de eerste werkzaamheden en kan het skatepark in 2025 feestelijk geopend worden. Op www.hoorn.nl/skatepark vinden inwoners en belanghebbende de actuele informatie.