HOORN - 1 juli is een bijzondere dag: we herdenken en vieren de afschaffing van de slavernij tijdens Keti Koti. We staan daarbij stil bij de afschaffing van de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. We eren onze voorouders, reflecteren op het verleden, en vieren de vrijheid die we vandaag de dag mogen ervaren. Dit jaar doen we dat op zondag 30 juni, samen met partners zoals Stichting Netwerk, We Promise, Work Heart Make Art, Hotel Maria Kapel en Discriminatie.nl.

Wethouder Axel Boomgaars: 'Een bijzonder herdenkingsjaar over de slavernijgeschiedenis van heel Nederland komt tot zijn einde, waarbij we ook in Hoorn met activiteiten zoals de dialoogtafel hebben gezien dat verbinding, bewustzijn en wederzijds begrip in dit thema heel belangrijk zijn. In Hoorn blijven we aandacht besteden aan racisme en discriminatie, want het is cruciaal om samen te blijven werken aan een inclusieve samenleving waarin je hetzelfde behandeld wordt, wat je huidskleur of etnische afkomst ook is. Daarom roepen we iedereen op naar dit gratis evenement te komen en het met ons mee te herdenken en vieren'.

Het evenement vindt plaats in de Weeshuistuin van Hotel Maria Kapel. Vanaf 15.00 uur kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes, indrukwekkende filmvertoningen, en speciale activiteiten voor kinderen, onder andere verzorgd door Empowering Indigenous Suriname.

Programma

15:00 uur - Traditionele openingsceremonie (Plengoffer) door Monique de Meza

15:15 uur - Inspirerende keynote speech van Isabelle Best

17:00 uur - Betoverende Spoken Word door Nicchelle Buyne

17:30 uur - Traditionele inheemse muziek van de Sambura groep Anuana Maro

18:00 uur - Hoofdact: Amartey, die het evenement spetterend afsluit

Daarnaast kun je de hele dag genieten van de muzikale vibes van DJ Mr. Mentally, storytelling door Julian Wijnstein en de hosting door Joanna. De entree is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze bijzondere dag vol herinneringen, muziek, kunst en vooral: vrijheid!