HOORN - Vrijdagavond 9 november reikt burgemeester Jan Nieuwenburg, namens de koning, aan vier leden van de vrijwillige brandweer een Koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking vindt plaats tijdens een korpsavond van de Hoornse brandweerposten Blokker, Zwaag en Hoorn.


De vier heren worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat zij al twintig jaar of langer vrijwillig bij de brandweer zijn en actief deelnemen aan de bestrijding van branden en rampen.

Brandweermannen met elk eigen expertise
De brandweermannen die een lintje opgespeld krijgen, zijn: Simon Bok, Fokko Drijver, Willem Vierbergen en Charles Webster.

De heer Bok is al 30 jaar vrijwillig brandweerman. Hij heeft bijzondere kennis over chemische processen. Bok begon in Risdam, maar verhuisde later naar Zwaag. In Risdam was hij postcommandant en dat was hij ook voor de jeugdbrandweer.

De heer Drijver is al 25 jaar bij de vrijwillige brandweer. Vanuit zijn werk heeft hij bijzondere kennis over brandonderzoek en die kennis deelt hij graag met zijn collega’s bij de vrijwillige brandweer. Daarnaast is de heer Drijver actief bij het duikteam van de brandweer.

De heer Vierbergen heeft na 29 jaar afscheid genomen van de vrijwillige brandweer. Hij is begonnen in Zeevang en verhuisde daarna naar de post in Zwaag. De heer Vierbergen heeft veel kennis van auto’s en was binnen de Hoornse brandweer dan ook de man achter de technische hulpverlening.

De heer Webster neemt na 22 jaar afscheid van de vrijwillige brandweer, maar beroepsmatig blijft de heer Webster nog wel aan de brandweer verbonden via de Veiligheidsregio..