HOORN - Eind juni zijn de werkzaamheden op het Kerkplein klaar. Dan is het plein van gevel tot gevel met Portugese keitjes bestraat. Vanaf 2 juni starten de bestratingswerkzaamheden in de Nieuwstraat. De Nieuwstraat is dan alleen voor voetgangers toegankelijk.

Laatste 1000 m2 Kerkplein
Na het pinksterweekend starten de werkzaamheden aan de noordkant van het Kerkplein. Vanaf de nieuwe toegang van het binnen(parkeer)terrein van Intermaris tot aan de Nieuwstraat komt hier de laatste 1000 m2 Portugese keien. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 26 juni 2020.

Nieuwstraat
Oorspronkelijk was het de bedoeling de werkzaamheden in de Nieuwstraat uit te voeren na de zomer. Omdat evenementen nu niet doorgaan is, na overleg met de ondernemers, besloten de Nieuwstraat nog uit te voeren voordat de zomervakantie start. De werkzaamheden in de Nieuwstraat starten op 2 juni en duren naar verwachting tot half juli.

De Nieuwstraat is dan alleen voor voetgangers toegankelijk via loopschotten. Voor ander verkeer is de Nieuwstraat afgesloten. Dit heeft onder meer gevolgen voor de bereikbaarheid van de Muntstraat en Gouw. De bevoorrading en het doorgaand autoverkeer worden omgeleid via route O. Fietsverkeer gaat via routes I en F. De omleidingen zijn met borden aangegeven.

Parkeren
Tijdens de werkzaamheden op het Kerkplein is het aantal betaalde parkeerplaatsen beperkt. Bezoekers kunnen parkeren in parkeergarage ‘t Jeudje. Parkeren in deze garage is de eerste 30 minuten en tot 12.00 uur gratis.

Meer informatie
Op www.hoorn.nl/kerkplein vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en meer informatie over het ontwerp van het Kerkplein en Nieuwstraat.