HOORN - Op zaterdag 18 november 2023 vindt in de binnenstad van Hoorn een verkiezingsmarkt plaats. Winkelend publiek kan informatie inwinnen bij meerdere landelijke partijen. De markt op het Grote Noord wordt georganiseerd ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 22 november 2023.


Politieke partijen krijgen de gelegenheid om winkelend publiek te informeren over hun partijprogramma’s. Bezoekers kunnen vragen stellen aan politici om meer te weten te komen over de standpunten van de partijen. Voor mensen die nog niet weten op wie ze willen stemmen, is dit een kans om een keuze te kunnen maken in het stemhokje op 22 november.

Welke politieke partijen staan op de markt?

Er doen dertien landelijke politieke partijen mee: GroenLinks-PvdA, D66, CDA, VVD, ChristenUnie, Volt, BBB, Partij voor de Dieren, 50Plus, Splinter, JA21 en Samen voor Nederland. Allen zullen zij een markt vormen op het Grote Noord in het centrum van Hoorn.

Sinterklaasintocht

Op dezelfde dag komt Sinterklaas aan in Hoorn. Hij zal een doortocht maken door de stad en gaat ook tweemaal over het Grote Noord. De marktkramen zullen dus aan de zijkanten van de straat worden neergezet. Er blijft genoeg ruimte over tussen de marktkramen en de winkels, zodat winkeliers geen hinder ondervinden. Het wordt een gezellige, drukke dag waarbij het publiek kan genieten van de intocht én informatie kan inwinnen over de komende verkiezingen.

Meer info over de Tweede Kamerverkiezingen

Op de website van de Gemeente Hoorn vind je nuttige informatie over de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 22 november 2023. Je kunt onder andere zien waar alle stemlokalen zijn en wat je moet meenemen. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. In het stadhuis is een speciale stemmal met audio-ondersteuning voor kiezers met een visuele beperking. Ga voor meer informatie naar: Gemeente Hoorn - Tweede Kamerverkiezingen 22 november.