HOORN -Er gelden van 5 tot en met 21 augustus diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden. Dit heeft te maken met de kermis.


Van zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus staat de Hoornse kermis weer in de binnenstad. Voor en tijdens de kermis zijn er diverse verkeersmaatregelen in en rond de binnenstad.

Er gelden van 5 tot en met 21 augustus diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden.

Parkeergelegenheden

 • Het parkeerterrein Pelmolenpad is vanaf maandagochtend 5 augustus afgesloten om ruimte te maken voor de woonwagens van de kermisexploitanten.
 • Op het parkeerterrein Noorderveemarkt kan (betaald) geparkeerd worden. Behalve op zondag 18 en maandag 19 augustus,
 • Het parkeerterrein Vale Hen is van 6 tot en met 20 augustus afgesloten.
 • Het parkeerterrein Nieuwe Wal blijft beschikbaar voor (gratis) parkeren.
 • Op zondag 18 augustus is het Doelenplein de hele dag niet beschikbaar als parkeerterrein vanwege de barbecue van Showband Hoorn.

Extra parkeergelegenheden

 • Vanaf zaterdag 10 tot en met maandag 19 augustus kunt u parkeren op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Verkeer op de Westerdijk is dan alleen mogelijk vanaf de Hoge Vest in de richting van De Hulk/Venneweg. Er komen afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Hulk. Omleidingen staan aangegeven.
 • Vanaf zaterdag 10 tot en met maandag 19 augustus kunt u gratis parkeren op de Prismalocatie aan de Melkweg.

Afgesloten straten en wegen

 • Van 7 tot en met 20 augustus geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, gedeelte Breed, Spoorstraat.
 • De Roode Steen is tijdens de openingsuren van de kermis afgesloten voor het verkeer.
 • Breed en Achterom zijn van 5 tot en met 20 augustus afgesloten voor grote voertuigen.
 • De rijstrook van de Hoge Vest, aan de zijde van het parkeerterrein Vale Hen wordt als dat nodig is op 6, 7, 8 en 9 augustus gedeeltelijk afgesloten voor het lossen van de pakwagens. Het verkeer wordt in dat geval geregeld door verkeersregelaars.

Vuurwerkavond: vrijdag 16 augustus

Op vrijdag 16 augustus zijn de Hoge Vest, de Westerdijk (ter hoogte van de Hulk en in de binnenstad), de Wijdesteeg en het Achterom van 20.00 tot ongeveer 23.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Lappendag: maandag 19 augustus

 • Op maandag 19 augustus zijn de Veemarkt westzijde, de Noorderveemarkt (inclusief het parkeerterrein), de Wijdesteeg en de Achterstraat afgesloten voor het verkeer.
 • Ook is de Westerdijk ter hoogte van het Breed tussen 12.00 en 14.30 uur afgesloten voor voertuigen, uitgezonderd aanwonenden en bestemmingsverkeer.

Binnenstadsbewoners kunnen op Lappendag de afgesloten gebieden inrijden als ze hun parkeervergunning laten zien. Ook eigenaren van boten krijgen toegang. De enige uitzondering is de Westerdijk: de Westerdijk richting haven is vanaf het Breed tussen 14.30 en 18.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Foutparkeerders

Tijdens de kermis is het verboden om te parkeren op het kermisterrein. Tijdens de Lappendag is het verboden om op het marktterrein te parkeren. Parkeerders die hun auto op een plek neerzetten waar dat (tijdelijk) verboden is, lopen het risico dat hun auto wordt weggesleept. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk en komen voor rekening van de overtreder.

Programma en praktische zaken

Bent u benieuwd naar het programma van deze 574e editie van de kermis? U leest het in het nieuwsbericht Kermis van 10 tot en met 19 augustus. Of wilt u meer weten over praktische zaken als openingstijden, bereikbaarheid en voorzieningen? Lees dan het nieuwsbericht Praktische informatie tijdens de kermis.