HOORN - De gemeenteraad heeft dinsdagavond het voorstel gedaan om 150.000 euro te gebruiken om onderzoek te doen naar de toekomst van het stadhuis. In het onderzoek zou er gekeken moeten worden naar de mogelijkheden omdat het stadhuis in 2030 het energielabel A moet hebben. Momenteel heeft het stadhuis energielabel D en zou in 2020 energielabel C al moeten hebben.


Het college heeft in een brief naar de gemeenteraad aangegeven dat het stadhuis voor veertig procent leeg staat. Dat betekent dat er heel veel energie word verspilt in de ruimtes die leeg staan. Daarnaast is er een bevolkingsonderzoek gedaan in Hoorn om te weten wat zij belangrijk vinden in het stadhuis.

Toch is de Realistische partij tegen. Het onderzoek moet duidelijk maken wat hierna de gevolgen zijn van de renovatie en nieuwbouw. Daarna zou de raad hier verder op in gaan.

De PvdA heeft een tussenvoorstel gedaan wat minder zal kosten, dit zal 50.000 euro kosten. Eerst moet er beter onderzoek worden gedaan en volgens Arnold Wegner wordt het besluit te overhaast genomen en richting een nieuwbouw gestuurd door het college.