HOORN - Vanwege werkzaamheden aan het spoor, rijden er van 21 tot en met 27 februari geen treinen van en naar station Hoorn. Ook van en naar station Kersenboogerd rijden er in die periode geen treinen. Voor reizigers wordt door de NS alternatief busvervoer ingezet.

Vervangende bussen NS

De NS raadt reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te gebruiken in de NS-app of op ns.nl. Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd van circa 30 minuten. Zie het nieuwsbericht van de NS voor meer informatie over het treinverkeer: https://nieuws.ns.nl/7-dagen-geen-treinen-maar-bussen-rond-hoorn-vanwege-werkzaamheden/.

Op de volgende trajecten worden er bussen ingezet:

·Enkhuizen - Hoorn – Zaandam
·Enkhuizen - Hoorn - Purmerend Overwhere
·Heerhugowaard - Obdam-Hoorn

Tijdelijke bushaltes

Op het P+R Terrein (Transferium) worden tijdelijke haltes ingericht. De bussen stoppen zowel aan de kant van het huidige busstation als aan de kant van het Transferium. Dit omdat er aan de huidige kant van het busstation onvoldoende ruimte is voor de inzet van de extra bussen. Bij station Kersenboogerd wordt gebruik gemaakt van het bestaande busstation.

Spoortwegovergangen gesloten
De spoorwegovergangen op de Maasweg , Liornestraat en Koepoortsweg zijn door de werkzaamheden op de volgende momenten afgesloten.

· Maasweg: van maandag 21 februari 04:00 uur tot en met woensdag 23 februari 07:00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid met borden via de Rijnweg en de IJsselweg. Fietsers en wandelaars worden omgeleid via de tunnel bij het Betje Wolffplein.

· Liornestraat: van dinsdag 22 februari 23:00 uur tot en met donderdag 24 februari 15:00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt met borden omgeleid via het Keern . Fietsers en wandelaars kunnen alleen oversteken op de momenten dat de aannemer het toelaat. Op de andere momenten worden zij omgeleid naar de dichtstbijzijnde overgang.

· Koepoortsweg : woensdag 23 februari 06:00 uur donderdag 24 februari 15:00 uur. Fietsers en wandelaars kunnen alleen oversteken op de momenten dat de aannemer het toelaat. Op de andere momenten worden zij omgeleid naar de dichtstbijzijnde overgang. Het uitgangspunt is dat er maar één spoorwegovergang tegelijkertijd dicht is. Alleen op woensdagochtend 23 februari van 06.00 tot 10.00 uur zijn de spoorwegovergangen Liornestraat en Koepoortsweg tegelijkertijd afgesloten. Fietsers en voetgangers worden dan omgeleid via het Keern.

Meer informatie

De werkzaamheden worden verricht door Dura Vermeer, in opdracht van ProRail . Het werk vindt plaats in de voorjaarsvakantie, om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken. Kijk voor meer informatie op https://www.ns.nl/reisinformatie/werkzaamheden-winter.