HOORN - Van 22 tot en met 26 februari organiseert de gemeente Hoorn in samenwerking met Stichting Netwerk de vakantiespelen Hoorn. De activiteiten zijn dagelijks van 10:00 uur tot 11:30 uur voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De activiteiten zijn gratis na inschrijving via de website: www.hoornbeweegt.nl

Spelen, sociale contacten en bewegen zijn enorm belangrijk

Wethouder sport Kholoud Al Mobayed: “In tijden van het coronavirus willen we kinderen kunnen laten genieten van spelen, sociale contacten en sport. In de voorjaarsvakantie organiseren we altijd al vakantiespelen, maar juist nu is het extra belangrijk dat we kinderen sport en spel kunnen bieden. Het is goed voor hun ontwikkeling en gezondheid. Ik ben blij dat het kan doorgaan en op een verantwoorde manier georganiseerd is.”

Activiteiten

Kinderen gaan in groepjes van 10 buiten lekker actief bezig zijn met voetballen, hockeyen en allerlei spelletjes. Elke groep krijgt een begeleider en deze gaat met de groep mee naar de activiteiten. Het kan nog koud zijn. Iedereen moet zorgen voor voldoende warme en ventilerende kleding. Deelname is op eigen risico.

Inschrijven
Inschrijving voor de activiteiten via de website: www.hoornbeweegt.nl is verplicht en de activiteiten zijn gratis. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Alle activiteiten vinden van 10:00 uur tot 11:30 uur plaats op de onderstaande dagen en locaties:

- Maandag 22 februari SV Westfriezen (Zwaag)
- Dinsdag 23 februari HKV ADOS (Kersenboogerd)
- Woensdag 24 februari WFHC Hoorn (Risdam)
- Donderdag 25 februari HCSV Zwaluwen ‘30 (Grote Waal)
- Vrijdag 26 februari SV Always Forward (Hoorn- Noord)

Veiligheid vanwege het coronavirus

Vanwege het coronavirus worden alle activiteiten buiten en online georganiseerd en kunnen ouders niet bij de buitenactiviteiten aanwezig zijn. Kinderen kunnen bij de poort van de accommodatie worden gebracht en afgehaald. Er mogen geen ouders bij de activiteiten vanwege Covid-19.

Online meespelen

Niet naar buiten? Speel dan online mee! De online activiteiten starten elke dag om 10.30 uur en zijn gratis, na aanmelding via de website www.hoornbeweegt.nl

Dinsdag 23 februari: Opdrachten challenge
- Thuis zo snel mogelijk leuke, gekke en grappige opdrachten doen
- Familiespel voor iedereen.

Woensdag 24 februari: Zoek en vind
- Ga in jouw wijk op zoek naar alle plaatjes
- Voor kinderen van 4-8 jaar.

Donderdag 25 februari: Bingo

- Speel mee met het online bingospel en maak kans op leuke prijzen
- Familiespel voor iedereen.

Vrijdag 26 februari: Striptekenen
- Leer striptekenen en maak je eigen stripverhaal
- Voor kinderen van 9-12 jaar.