HOORN - De Hoornse voetbalverenigingen HVV Hollandia en HCSV Zwaluwen’30 willen een stuk van hun complex ruilen met het Julianapark. Omdat de voetbalvelden iets te kort zijn om alle soorten wedstrijden op te kunnen spelen, moeten ze verlengd worden. In plaats daarvoor geven de verenigingen een even groot deel van het sportpark terug aan het park. De voetbalverenigingen en gemeente vragen inwoners nu om mee te denken over de uitruil en de invulling van het nieuwe stukje park. De vragenlijst kan op via www.hoorn.nl/julianapark worden ingevuld.

Maximaal 7 meter uitbreiding
Op Julianapark zijn vier voetbalvelden. Twee van deze velden zijn niet groot genoeg om alle wedstrijden op te kunnen spelen. Deze twee velden moeten hiertoe worden verlengd met maximaal 7 meter. Daarvoor zullen enkele bomen moeten wijken. Deze worden op een andere plek in het park weer gecompenseerd.

Nieuw stukje Julianapark
De voetbalverenigingen HVV Hollandia en HCSV Zwaluwen’30 willen echter niet alleen een stuk van het Julianapark toevoegen aan de voetbalvelden. Hun voorstel is om ook een stuk voetbalveld aan het park terug te geven. Dit deel wordt dan weer openbaar toegankelijk. Het kan een andere functie krijgen zoals spelen, recreëren, sporten of iets anders.

Reactie van inwoners
Vanaf Donderdag 6 mei tot dinsdag 18 mei kunnen inwoners via www.hoorn.nl/julianapark online hun mening geven over het voorstel en hun voorkeur aangeven over de inrichting van het sportparkdeel dat weer openbaar wordt. Eind mei wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de reacties van de inwoners van Hoorn op het initiatief van de voetbalverenigingen om het Julianapark aan te passen.

Over de fusie
De mogelijke aanpassing van het Julianapark vormt 1 van de 4 onderdelen van het fusievoorstel van HVV Hollandia en HCSV Zwaluwen’30. De andere drie onderdelen zijn: 1) eventuele aankoop huidige clubaccommodatie HCSV Zwaluwen’30, 2) subsidie voor verbouwing clubaccommodatie HVV Hollandia en 3) toekomstperspectief nieuwe fusievereniging. Over alle vier de fusie onderdelen wordt de gemeenteraad einde mei nader geïnformeerd. Of de voetbalvelden op het Julianapark ook daadwerkelijk worden aangepast en de fusie doorgang kan vinden zal de gemeenteraad naar verwachting later dit jaar besluiten.

Meningen zijn nodig
Wethouder Kholoud Al Mobayed: “Het Julianapark is een mooi park om te wandelen, te sporten, te recreëren en te genieten van het Markermeer. Dat willen de gemeente Hoorn en de sportverenigingen HVV Hollandia, HCSV Zwaluwen’30 ook graag zo houden.” Voorzitters Gerard Hubers van HVV Hollandia en Mike de Haan van HCSV Zwaluwen vullen aan: “Daarom hebben we ook de mening van de omwonenden nodig. Het park is van iedereen.”