HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft maandag 6 november namens de Stichting Carnegie Heldenfonds Ivar Otten en Bart Sinnige in het zonnetje gezet. Zij zijn in mei na een overval bij de Lidl in De Huesmolen achter de dader aangegaan. Het bestuur van de stichting heeft besloten om de heren vanwege deze moedige actie de bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift toe te kennen.

Overval

Op 1 mei dit jaar aan het begin van de avond pleegde een man een overval bij het filiaal van Lidl in De Huesmolen. Hij bedreigde een jonge kassière met een mes en ging ervandoor met de kassalade. Ivar Otten en Bart Sinnige waren op dat moment boodschappen aan het doen in de supermarkt en gingen achter de overvaller aan om te voorkomen dat hij zou vluchten. De dader trok tijdens de achtervolging een mes en maakte daarmee steekbewegingen waardoor een van de heren lichtgewond raakte. De heren moesten toen hun achtervolgingspoging staken.

Carnegie Heldenfonds

Stichting Carnegie Heldenfonds houdt zich bezig met het verlenen van onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven of lijf het leven van een ander hebben gered, of hebben geprobeerd dat te doen. Heldenwaardering staat voor deze stichting centraal. Ivar Otten en Bart Sinnige zijn met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres gesprongen. Dit was voor het bestuur van de stichting reden hen een bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift toe te kennen.