HOORN - Over een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De twaalf partijen die in Hoorn meedoen, zijn sinds deze week te zien op grote verkiezingsborden. In totaal staan er tien verkiezingsborden in de gemeente, met daarop alle partijposters. Stemmen kan in Hoorn op 14, 15 en 16 maart.

Uiterlijk 28 februari ontvangen de inwoners hun stempas voor de verkiezingen van de gemeenteraad. Inwoners die niet zelf kunnen stemmen, kunnen iemand anders toestemming geven om hun stem uit te brengen. Dit kan via een machtiging.

Grote Lijsttrekkersdebat en jongerendebat
In aanloop naar de verkiezingen vinden er verschillende activiteiten plaats. Zo is er op 2 maart een ondernemersdebat in het stadhuis en een dag later is er een jongerendebat in de Werenfridus. Op 8 maart is het Grote Lijsttrekkersdebat in Het Park. Het debat duurt van 19:30 tot 22:00 uur en staat onder leiding van Donatello Piras.

Lijsttrekkersdebaten HoornRadio
Op 26 februari, 5 maart en 12 maart komen de lijsttrekkers voor de microfoon en camera van HoornRadio. De debatten zijn te volgen via www.hoornradio.nl tussen 10:00 en 12:00 uur.

Hulp bij stemkeuze en meer info
Inwoners die nog niet weten op wie ze gaan stemmen, kunnen vanaf 18 februari de stemwijzer gebruiken op www.kieskompas.nl. De stemwijzer op www.mijnstem.nl staat op 25 februari online. Meer informatie is te vinden op www.hoorn.nl/verkiezingen.