HOORN - Op zaterdag 26 juni wordt de tweede van drie talkshows van de Hoornse Stadsgesprekken uitgezonden via omroep Weeff en op vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken. In de tweede talkshow gaan inwoners van Hoorn met elkaar in gesprek over het polarisatie en vooroordelen in Hoorn. Ook in deze talkshow gaat het over het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen.

Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen

De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. In dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een serie vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn hebben ontworpen. Alle afleveringen zijn te vinden op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Talkshows
De talkshows zijn gemaakt door studenten Media en Theater van Tabor College D’Ampte. In de eerste talkshow gingen co-presentatoren Meryem Kilic-Karaaslan en Aaron Drost (leerling OSG West-Friesland) met inwoners in gesprek over het verleden van Hoorn, het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen en discriminatie. Tijdens de tweede talkshow gaan co-presentatoren Pim Meijer en Sjunaillie Sophia (voormalig leerling Tabor D’Ampte) met inwoners in gesprek over polarisatie en vooroordelen. Muzikant Isaac Bullock verzorgt de muzikale omlijsting en Hoornse rapper en verhalenverteller Levi Noë levert een prachtige spoken word uitvoering.

Weeff
De tweede talkshow is vanaf zaterdag 26 juni te zien op omroep Weeff (KPN kanaal 1359 en Ziggo kanaal 45), of via www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken. Op zaterdag 3 juli volgt de derde en laatste talkshow.