HOORN - Op zaterdag 3 juli wordt de derde en laatste van drie talkshows van de Hoornse Stadsgesprekken uitgezonden via omroep Weeff en op vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken. In de derde talkshow gaan maatschappelijke instellingen in Hoorn met elkaar in gesprek over discriminatie en uitsluiting in Hoorn en hoe zij hier vanuit hun rol mee omgaan.


Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen

De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. In dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een serie vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn hebben ontworpen. Alle afleveringen zijn te vinden op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Talkshows

De talkshows zijn gemaakt door studenten Media en Theater van Tabor College D’Ampte. In de eerste talkshow gingen co-presentatoren Meryem Kilic-Karaaslan en Aaron Drost (leerling OSG West-Friesland) met inwoners in gesprek over het verleden van Hoorn, het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen en discriminatie. Tijdens de tweede talkshow gingen co-presentatoren Pim Meijer en Sjunaillie Sophia (oud-leerling Tabor D’Ampte) met inwoners in gesprek over polarisatie en vooroordelen.

Tijdens deze derde en laatste talkshow van seizoen 1 van de stadsgesprekken gaan co-presentatoren Isaac Bullock en Sylvie den Bakker (leerling OSG West-Friesland) in gesprek met maatschappelijke instellingen in Hoorn over discriminatie en inclusie. Vanuit verschillende velden kijken zij naar hoe we in Hoorn met elkaar omgaan en welke rol zij daar bij spelen. Braziliaanse muzikant Eddu Grau verzorgt de muzikale omlijsting en Hoornse rapper en verhalenverteller Levi Noë levert een prachtige spoken word uitvoering.

Weeff

De derde talkshow is vanaf zaterdag 3 juli te zien op omroep Weeff (KPN kanaal 1359 en Ziggo kanaal 45), of via www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.