HOORN - Op zaterdag 19 juni wordt de eerste van drie talkshows van de Hoornse Stadsgesprekken uitgezonden via omroep Weeff en op vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken. In de eerste talkshow gaan inwoners van Hoorn met elkaar in gesprek over het verleden en de identiteit van Hoorn. Hierbij gaat het ook over het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen.


Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen
De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. In dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een serie vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn hebben ontworpen. Alle afleveringen zijn te vinden op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Talkshows
De talkshows zijn gemaakt door studenten Media en Theater van Tabor College D’Ampte. In de eerste talkshow gaan co-presentatoren Meryem Kilic-Karaaslan en Aaron Drost (leerling OSG West-Friesland) met inwoners in gesprek over het verleden van Hoorn, het standbeeld van Coen en het verleden van Hoorn. Moluks-Nederlandse zangeres Suzanna Mangar zingt een prachtig lied en Hoornse rapper en verhalenverteller Levi Noé levert ook een bijzondere spoken word uitvoering.

Weeff
De eerste talkshow is vanaf zaterdag 19 juni te zien op omroep Weeff (KPN kanaal 1359 en Ziggo kanaal 45), of via www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken. Op zaterdag 26 juni en 3 juli volgen de tweede en derde talkshow.

Kijk en praat mee!

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘De talkshows zijn een mooie aanvulling op de podcastserie. Het is mooi om te zien hoe inwoners die elkaar niet kennen met elkaar in gesprek gaan. Het zijn heel open en persoonlijke gesprekken. En omdat het over onze stad gaat en over hoe wij in Hoorn met elkaar omgaan, raakt het me ook anders dan een landelijke talkshow. Ik raad iedereen aan om te kijken. En praat ook mee, via sociale media, met de hastag #SGHoorn.’