SCHELLINKHOUT - Het recreatieschap Westfriesland wil het strand bij Schellinkhout (gemeente Hoorn) uitbreiden, zodat er meer mogelijkheden komen voor kitesurfers. De provincie Noord-Holland draagt € 25.000,- bij aan het project.

Schellinkhout is een officiële zwemplek, waar ook kitesurfen is toegestaan. Vooral de beginnende kitesurfer kan hier goed terecht. Het huidige strand is echter te klein, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan tussen de kitesurfers en andere strandgebruikers. Door het strand te vergroten kunnen durfsporters en andere watersporters veiliger naast elkaar recreëren.

Nieuwe brug
Ook betaalt de provincie € 20.000 mee aan het vervangen van de brug over de Langereis bij Veenhuizen. Er komt een nieuwe fiets-/voetbrug met een grotere doorvaarthoogte, zodat het laatste knelpunt in de vaarverbinding tussen Rustenburg en Verlaat wordt opgelost.

Waterrecreatie in Noord-Holland
De provincie werkt samen met waterbeheerders en gebruikers aan betere vaarverbindingen, in combinatie met wandel- en fietsnetwerken en cultuurhistorische bestemmingen. Dit levert veel kansen op voor ondernemers in Noord-Holland.

In totaal hebben Gedeputeerde Staten voor 2018 € 791.220 toegekend aan 16 waterrecreatie-projecten in Noord-Holland. Het voorstel wordt in maart 2019 in Provinciale Staten behandeld.