HOORN - Op zaterdag 15 mei is de eerste podcast van de Hoornse stadsgesprekken te beluisteren via lokale omroep Weeff en de website van stadscommunity Voor Een Mooie Stad. De podcast met als titel ‘Heldendom’ is de eerste in een serie van vijf podcastafleveringen en bestaat uit een compilatie van straatinterviews met inwoners over thema’s als ‘erbij horen’, ‘anders zijn’ en ‘aandacht’. De komende vijf weken verschijnt iedere zaterdag een nieuwe podcast. Via #SGHoorn kunnen inwoners meepraten over de podcasts en thema’s.


Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen
De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. Dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een aantal vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn hebben ontworpen.

Vijf podcasts
De podcast wordt uitgezonden via lokale omroep Weeff (www.weeff.nl) en stadscommunity Voor Een Mooie Stad (www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken). De afleveringen duren 15 minuten. De eerste aflevering gaat over heldendom. De komende vijf weken verschijnt iedere week op zaterdag een nieuwe podcast met een nieuw thema.

Burgemeester: ga vooral luisteren!
Burgemeester Jan Nieuwenburg roept luisteraars op om via social media mee te praten via #SGHoorn: ‘Ik hoop dat mensen echt gaan luisteren naar de podcasts. Ik heb al kunnen luisteren en er komen echt leuke en interessante gesprekken voorbij. Het zet je aan het denken over hoe je er zelf in staat, wat voor jou belangrijk is en ook of je sommige dingen niet anders moet aanpakken. Kortom, echt de moeite van het luisteren waard! En als je zelf iets anders vindt, of andere inzichten wilt inbrengen, praat dan vooral mee via #SGHoorn!’