HOORN - De aanbesteding voor de foodtruck op het Hoornse stadsstrand is gestart. Ondernemers die een foodtruck op het toekomstige stadsstrand willen exploiteren, vinden alle benodigde informatie op TenderNed, het aanbestedingsplatform van de overheid. Inschrijven kan tot 6 december 2022.

Horeca op het stadsstrand

Halverwege het Hoornse stadsstrand op een mooie locatie naast de uitkijkheuvel en aan het fietspad ligt de standplaats voor een foodtruck. Het stadsstrand krijgt twee horecavoorzieningen. Behalve een foodtruck komt er ook een strandpaviljoen. Deze ligt ter hoogte van de Galgenbocht vlakbij de strekdam aan de zwemsteiger. De twee horecavoorzieningen worden apart aanbesteed. De aanbesteding voor het strandpaviljoen is begin oktober gestart (meer informatie: www.tenderned.nl). De locaties van de horeca vind je op de plattegrond van het stadsstrand: www.hoorn.nl/plattegrond-stadsstrand.

Tijdelijke en vaste standplaats foodtruck

Op het Hoornse stadsstrand is plek voor één ondernemer die met de gemeente een standplaatsvergunning sluit voor het exploiteren van een foodtruck. Naar verwachting is in januari de aanbestedingsprocedure afgerond.

Zomer 2023 gaat het eerste deel van het stadsstrand open. Dan staat de foodtruck op een tijdelijke standplaats in het eerste deel van het stadsstrand. Zomer 2024 gaat het hele stadsstrand open. Dan is ook de vaste standplaats voor de foodtruck bij de uitkijkheuvel klaar en staat de foodtruck op die plek.

Planning opening stadsstrand

Naar verwachting kan het eerste deel van het strand, van de schouwburg tot aan de geplande wandelbrug, in de zomer van 2023 worden geopend. Het tweede deel van het strand, van de wandelbrug tot aan de verkeersbrug bij de Galgenbocht, is dan nog nodig voor het veilig aanvoeren van materiaal voor de bruggen. Naar verwachting kan in de zomer van 2024 het gehele strand worden geopend. Kijk voor meer informatie over het stadsstrand op www.hoorn.nl/stadsstrand.