HOORN - Van maandag 25 september tot en met vrijdag 6 oktober 2023 is het Hoornse stadsstrand beperkt open vanwege werkzaamheden aan het strand. Tijdens werktijden is het strand gesloten. Om in deze periode toch gebruik te kunnen maken van het stadsstrand wordt het strand in het weekend en in de avonden opengesteld, met uitzondering van donderdagavond 5 en vrijdagavond 6 oktober. Vanwege de werkzaamheden is ook de parkeergarage bij schouwburg Het Park tijdelijk gesloten van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 6 oktober.


In opdracht van gemeente Hoorn realiseert de Alliantie Markermeerdijken het stadsstrand op de oeverdijk. Vanaf 1 juli is het eerste deel van het stadsstrand opengesteld voor publiek. Er wordt hard gewerkt om het gehele stadsstrand in de zomer 2024 te kunnen openen. Van 25 september tot en met 6 oktober zijn er werkzaamheden op het opengestelde deel van het strand. Tussen 7.00 uur en 18.00 uur is het strand daarom gesloten. In het weekend en de avonden wordt het strand opengesteld met uitzondering van donderdagavond 5 en vrijdagavond 6 oktober.

Werkzaamheden stadsstrand

Er wordt een laatste laag asfalt op de toegangsweg naar het stadsstrand aangebracht, het tweede deel van de parkeerellips bij de entree wordt gemaakt en de inrit van de parkeergarage bij schouwburg Het Park wordt aangesloten op de toegangsweg van het stadsstrand.

Op de fiets en wandelend van Westerdijk naar stadsstrand

Naar verwachting uiterlijk eind oktober 2023 kan men wandelend en op de fiets vanaf de Westerdijk langs de schouwburg en het water naar het stadsstrand. Het nieuwe fiets- en voetpad op de versterkte Westerdijk is dan aangesloten op het fietspad en het wandelpad op het stadstrand. In de week van 9 oktober verricht de Alliantie Markermeerdijken de benodigde werkzaamheden voor deze aansluiting. Het fiets- en voetpad op de versterkte Westerdijk krijgt een nieuwe laag met een duidelijker onderscheid tussen het fietspad en het voetpad.